вівторок, 2 вересня 2014 р.

БЛАГОДАТНА ЗЕМЛЯ БЛАГОРОДНИХ ЛЮДЕЙ


Спитай себе – чи ти для України
Душі вогонь готовий дати весь?
Хоч жити легше тим, хто на колінах,
Забувши, що таке сумління й честь,
У кому дух раба живий до нині,
Хто у душі плекає зраду й страх,
Із вуст чиїх чужинська мова лине
І хто майбутнє зводить на кістках…


Спинись на мить, поглянь в душі глибини –
А скільки в Тобі світла та добра?
На що готовий ти для України?
Пора переродитися! Пора!
Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу і чорної йому зради.

Довгої вікової героїчної боротьби за волю. Шлях України позначений високими степовими могилами та прекрасними піснями. Пісня, як естафета передає від покоління до покоління історичну правду про свій народ,його стремління і заповіти.

Козацька Україна була прикладом Європі в області інтелекту і духовності. Відзначимо хоча б першу в світі Конституцію Пилипа Орлика і перше "національне” українське Євангеліє.
Коли християнський світ ще молився латинською мовою, а Московія –старослов’янською, козацька Україна мала вже свій так званий Пересопницький Новий Завіт рідною мовою. Він зберігся. На цьому Євангелії присягають Президенти сучасної України.

Україна – благодатна земля благородних і талановитих людей. Впродовж віків своєю працею, вмінням, талантами українці підтверджували унікальність своєї нації. Святкуючи 23-ю річницю Незалежності України бібліотечними працівниками в приміщенні будинку культури м. Підгаєць було влаштовано виставки вишивок своєї місцевості.Експонатами виставки були вишиті рушники, картини, одяг. Більшість із них – це роботи бібліотекарів, проте є й речі, яким вже понад ста років – це, так би мовити, сімейні реліквії. Сподіваємось що така краса, яка дійшла до нас через багато поколінь, надихне до творчості мешканців району.

Нові часи, нові завдання, нові вимоги… Незалежність України дає можливість кожному з нас стати справжнім господарем своєї землі.Сьогодні ми є свідками великих перетворень, що відбуваються в нашій країні. Ви– майбутнє України. То ж своїми знаннями, працею, здобутками підносьте її культуру, своїми досягненнями славте її. Будьте гідними своїх предків, бережіть волю і незалежність України, поважайте свій народ і його мелодійну мову.Шануймо себе і свою гідність, і шановані будемо іншими.

Немає коментарів:

Дописати коментар