вівторок, 2 вересня 2014 р.



З ЖИТА, З ВОЛОШОК НАШ ПРАПОР ЯСНИЙ


 

Державний прапор України – символ національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

Кожний народ, маючи свою історію, має і свої історичні святині – герб, прапор, гімн. Символіка є втіленням боротьби за самовизначення, це історичне надбання народу, частка його етнокультури. Символіка передає сутність держави, дає уявлення про соціальні цінності державного ладу тощо.
Український національно-державний прапор прийшов до серця нашого народу тернистими шляхами буття. Під час історичних звершень він ставав символом боротьби за національні та соціальні права.
З нагоди відзначення Дня Державного прапора України в Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих 22.08.2014 р. відбувся історичний екскурс під назвою «З жита, з волошок наш прапор ясний» та влаштовано книжкову виставку «Квітуй, Україно, та так, щоб почули, що є на планеті красуня така…».

Учасники заходу змістовно ознайомили присутніх з історією виникнення та відродження нашої святині.

На заході були присутні: І. В. Гуль – голова Підгаєцької РДА, І. П. Баран – голова Підгаєцької районної ради, О. М. Кунька – спеціаліст відділу культури та туризму, о. Микола – настоятель храму всіх святих українського народу, М. Колодницька – працівник газети «Земля Підгаєцька», місцеві жителі, учні шкіл.

Шановні Підгайчани! Любіть свій народ, свою землю, яка є найкращою в світі та пишайтеся її символами. А сьогоднішнє свято нехай послужить зціленню і відродженню наших душ.

Бібліотекар читального залу
Т. І. Нагловач

 

Немає коментарів:

Дописати коментар