вівторок, 2 вересня 2014 р.

ВИДАТНА ЖІНКА УКРАЇНИ-РУСИ: КНЯГИНЯ ОЛЬГА
«Була вона предвісниця християнської землі, як ніч перед сонцем, як зоря перед світанком. Адже вона сяяла, як місяць в ночі; так і вона світилася серед язичників, як перли у багнюці »...

Давня легенда нарекла Ольгу хитрою, церква назвала її святою, історія – мудрою. Вона продовжувала давню зовнішньополітичну лінію київських князів, започатковану ще Аскольдом: усталення стосунків з Візантією. Під час одного з двох візитів до Константинополя Ольга урочисто прийняла хрещення від глави православної церкви – патріарха в Софійському соборі
.

Православна церква приєднала княгиню Ольгу до лику святих і прославила, як рівноапостольну, тобто прирівняла в її діяннях до Апостолів Господа нашого Ісуса Христа.

Сьогодні ми почитаємо Ольгу як велику святу.
24 липня 2013 р. в приміщенні Підгаєцької районної бібліотеки для дорослих відбулася історична година приурочена вшануванні пам’яті Святої Рівноапостольної княгині Ольги під назвою «Видатна жінка України-Руси: княгиня Ольга». Організатором даного заходу та книжкової виставки була бібліотекар читального залу Т.І. Нагловач, а слухачами - користувачі бібліотеки.
 
Свята Рівноапостольна княгиня Ольга вшанована прекрасним монументом на Михайлівській площі, де її фігура височіє в оточенні постатей святого апостола Андрія Первозванного й просвітителів слов’янських народів святих рівноапостольних Кирила й Мефодія.

Немає коментарів:

Дописати коментар