вівторок, 27 лютого 2018 р.

ОСНОВИ ВІРИ ТА МОРАЛІ
Людяність, милосердя, добро. Такі знайомі нам ці слова. Все частіше ми говоримо про них, а чи кожна душа відкрита для добра?
Чомусь сьогодні наше суспільство заражене вірусом егоїзму, зла і жорстокості. Зачерствіли людські серця, заросли ряскою байдужості до чужого горя, чужої біди.
Де ж поділись ті риси, які з давніх-давен жили в характері нашого народу: чуйність і справедливість, уміння розділити чужий біль, допомогти знедоленому, нещасному, поділитись шматком хліба, захистити старість і немічність, розрадити самотніх.
Невже для того, щоб запалити  вогник  доброти в наших сердець, потрібні землетрус, повінь чи Чорнобильська катастрофа? Хіба без них не можна бути милосердним? Хіба в звичайному плині днів немає людей, які потребують допомоги?
Змістовну відповідь на ці запитання дав о. Микола Мидляк під час уроку духовності «Основи віри та моралі» студентам Галицького медичного коледжу у  Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих  27 лютого 2018 р.
Ми віримо, що у ваші душі попало сьогодні зер­нятко добра, чуйності. І нехай із цього зернятка виросте великий колос добра, честі, людяності.

Бібліотекар читального залу

Тетяна Нагловач


Немає коментарів:

Дописати коментар