четвер, 27 липня 2017 р.

ВОЛОДИМИР ВЕЛИКИЙ – ХРЕСТИТЕЛЬ УКРАЇНИ-РУСІ

Наша історія рясніє іменами великих святих, життя і подвиги яких безмежно захоплюють. Але вся ця славна рать милістю Божою змогла виступити і переможно зійти на Небеса завдяки одній людині. Тому, хто поніс у нашій батьківщині труд, рівний апостольському, хто здійснив місію, рівну біблійним пророкам, — великому святому рівноапостольному князю Володимиру.

З метою вшанування пам`яті князя Київського Володимира Великого у бібліотеці для дорослих підготовлено бесіду та оформлено книжкову виставку для користувачів. Поширення християнства, заснування шкіл, нове будівництво, зміни в законодавстві, введення України в коло християнських держав – все це великі заслуги князя Володимира. Міцною, єдиною і сильною була при ньому і княжа Україна. За його труди на благо рідної землі ще за життя народ назвав його Великим князем, любив його як батька нації, а після смерті вів його до лику Святих.
Література, яка представлена на виставці познайомить читачів з життєвою позицією Володимира Великого, з історичними подіями тих років.

Минуло ціле тисячоліття, а пам’ять про князя Київського Володимира Великого – Хрестителя України-Русі, досі жива у свідомості його православного українського народу.

Бібліотекар дорослого абонементу

Олександра Лотоцька

Немає коментарів:

Дописати коментар