четвер, 1 березня 2018 р.


БІБЛІОТЕКА – ВІДКРИТИЙ СВІТ ІДЕЙ

Сучасна людина, яка живе в умовах інформаційного суспільства, повинна не тільки вміти читати, писати, говорити, але швидко та вільно орієнтуватися у потоці усної та писемної інформації. Оновлюється освіта, вводяться нові програми, технології навчання, але головним залишається вміння учнів вчитися самостійно знаходити інформацію, оцінювати її, обробляти, аналізувати, використовувати та створювати якісно нову.

Вміння молоді працювати з додатковим матеріалом з різних джерел допоможе глибше осмислити і зрозуміти вивчену тему, розділ, сприяти їх досягненням, як під час навчання, так і в самостійному житті. Саме такою була тема бібліотечного уроку, який пройшов для учнів 11 класу Підгаєцької ЗОШ I-III ст.

Під час проведення бібліотечного уроку бібліограф Підгаєцької ЦБС навчала учнів працювати з бібліографічним апаратом бібліотеки та різними джерелами інформації, розміщеними на паперових  носіях, розповіли про видову різноманітність друкованих джерел.

Головними джерелами інформації в XXI столітті є книга і комп’ютер. Щоб бути освіченою, сучасною людиною, необхідно багато читати, знати Інтернет. Вміння вибирати книгу чи знаходити інформацію за допомогою комп’ютера, - це справжнє велике мистецтво. Як оволодіти ним ? Гадаємо, що саме в бібліотеці ви пізнаєте це мистецтво.



Галина Гонсьор

Немає коментарів:

Дописати коментар