четвер, 29 березня 2018 р.


ВИБИРАЄМО ПРОФЕСІЮ РАЗОМ
«Дати людині щастя улюбленої праці – означає допомогти їй знайти серед безлічі доріг ту, на якій найяскравіше розкриваються індивідуальні творчі сили і здібності її особистості…» Василь Сухомлинський

На сьогоднішній день випускники загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних училищ потребують спеціального профорієнтаційного консультування для визначення подальшого професійного становлення та реалізації потенційних можливостей. Проведення профорієнтаційної роботи з молоддю відповідно до потреб особистості, виробництва та ринку праці є одним з важливих напрямків роботи бібліотек.

 З цією метою, зокрема, бібліотеки розгорнули свою діяльність, яка спрямована на здійснення заходів з реалізації профорієнтаційної роботи серед молоді. Профорієнтаційна робота у бібліотеках – це:  професіональне інформування – отримання інформації про професії;  професіональна консультативна допомога у виборі професії з урахуванням індивідуальних особливостей.

28 березня 2018 р. бібліотекар читального залу Підгаєцької районної бібліотеки для дорослих ознайомила учнів Підгаєцького ПАЛу з профорієнтаційними інтернет-сайтами. А також провідний фахівець з профорієнтації Підгаєцького РЦЗ Ольга Галаса розповіла присутнім користувачам про працевлаштування молоді в сучасних умовах, стан ринку праці в Україні. Основну увагу було звернуто на професії, які найбільше користуються попитом у роботодавців, а також розкрила формулу правильного вибору професії «Хочу-можу-треба».



Ми сподіваємося, що ця зустріч залишила приємні враження в учасників нашого масового заходу, допоможе молоді, вступаючи в самостійне життя, визначитися з вибором професії.
Бібліотекар читального залу
Тетяна Нагловач

Немає коментарів:

Дописати коментар