середу, 28 березня 2018 р.

ПОЕЗІЯ –ЦЕ ЗАВЖДИ НЕПОВТОРНІСТЬ,
ЯКИЙСЬ БЕЗСМЕРТНИЙ ДОТИК ДО ДУШІ

Поезія — це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія — головний засіб самоствердження і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку. Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами.
В Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих, з нагоди святкування Всесвітнього дня поезії, який щорічно відзначається 21 березня, бібліотекар дорослого абонементу зупинилися на такій видатній особистості нашого краю, як Олег Михайлович Герман. Разом з користувачами нашої бібліотеки відбулася година поезії під назвою «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі».
Адже саме сьогодні поет відзначає своє 70-ти річчя з дня народження. Уродженець Зборівщини, поет, композитор, член Національної Спілки письменників України, професор кафедри українознавства та філософії Тернопільського національного технічного університету імені І.Пулюя. Тематика поезій О. Германа наділена багатогранністю та різноманітністю. Він є поетом настроєвої лірики та душевних поетичних роздумів, у яких те, що ми називаємо мужністю, не лежить на поверхні, воно в нього глибинне. І саме тому вірші, в яких ми відчуваємо настрій, викликаний природними явищами чи подіями життя, вдаються поетові найбільше, звучать найкраще, виявляючи творчі можливості автора.
Поезія — це мистецтво, що вірує у правду і любов, радощі і страждання, зустрічі і розлуки, тому вона, поезія, живе й житиме, доки людське серце виповнюватимуть найтонші й найглибші почування. Вона житиме вічно.
Бібліотекар дорослого абонементу
Олександра Лотоцька

Немає коментарів:

Дописати коментар