середу, 21 лютого 2018 р.

ЛЮБІТЬ РІДНУ МОВУ

Міжнародний день рідної мови святкують з 21 лютого 1999 року. Саме так вчені-лінгвісти намагаються привернути увагу людей щодо володіння рідною мовою. На сьогоднішній день людство розмовляє на семи тисячах мов. А кожні два тижні одна з них зникає. А зникає мова – перестає існувати й народ!

Кожен народ гордий з того, що він має свою державу, свою мову, волю і гарне життя у своїй країні.
Зараз  це  свято  крокує  по  всій  планеті, і кожен  громадянин  будь-якої  країни ще  більше  відчуває свою  приналежність до  свого  народу, народності ,  нації.
Рідна мова - це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов'язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.

Мова – це  той  інструмент , який  єднає  націю,  народність, народ до єдиного цілого. Це великий  скарб, який треба шанувати, берегти  і  розумно  збагачувати.

Світ захоплюється українською мовою, яка належить до першої трійки наймилозвучніших мов земної кулі, поступаючись лише італійській.

У 1934 році на конкурсі мов у Парижі українська мова була визнана поряд з французькою і перською як найкраща, найбагатша мова світу.

Щасливі ми, що народилися  на такій чудовій, багатій, мальовничій  землі – в  нашій  славній  Україні. Тут жили  наші  прадіди, діди, живуть  наші батьки – тут коріння  роду  українського. І де б ми  не  були, скрізь  відчуваємо  поклик  рідної землі, хвилюємося  аж  до  сліз, зачувши  рідне слово.
Районна бібліотека для дорослих запрошує жителів Підгаєць ознайомитися з україномовними виданнями , які надійшли у фонд книгозбірні. 
Бібліотекар юнацького абонементу

Наталія Омелько

Немає коментарів:

Дописати коментар