четвер, 21 квітня 2016 р.


СЛОВО ШЕВЧЕНКА ПЕРЕЖИВЕ ВІКИ

Плине час, як струмки води сивого Дніпра. Минають роки… десятиліття… століття…, але ніколи не минеться народ і його невгасима любов до всього найкращого, що квітчає рід людський і землю рідну. Ніколи не погасне в серцях глибока шана   до  народного генія  - Т.Г.Шевченка, що віддав свій талант рідній Батьківщині.
Пізнаючи Шевченка – людство пізнає Україну. У кожного з нас – свій Шевченко, бо всяк вибирає в його спадщині те, що йому найближче. Всяк пише про нього, як може. А сам Шевченко, як явище велике і вічне – невичерпний і нескінченний. Він росте і розвивається  в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення…
З нагоди Шевченківських днів у Староміському будинку культури відбулося літературно-музичне свято під назвою «Слово Шевченка переживе віки», учасниками якого були учні школи та місцеві жителі. Організаторами масового заходу були працівники сільського клубу та бібліотеки. В бібліотеці села є зібрання творів Великого Кобзаря, а також цікаві видання про його життєвий і творчий шлях, багато  з них  були представлені  до уваги відвідувачів в приміщенні будинку культури на книжковій експозиції  під назвою «Вогненне слово Кобзаря».
Нехай гордий український дух Великого Кобзаря  запалює в наших душах Віру. Надію. Любов.                                                               

                                                                                                  Г.Н.Цибульська

Немає коментарів:

Дописати коментар