пʼятницю, 25 травня 2012 р.

Рідна Мати моя, ти ночей недоспала.


У травні в Україні відзначають День Матері — найбільш зворушливе для кожного серця тому, що кожен з нас від народження несе в душі єдиний неповторний образ своєї мами. Вона завжди зрозуміє, пробачить, завжди пожаліє і буде щиро леліяти свою дитину.

   З цього приводу 27 травня 2012р.в селі Новосілка працівники культури спільно в Будинку культури організували Свято Матері під назвою «Рідна мати моя, ти ночей недоспала». На цьому заході були присутні жителі села та запрошені представники районної влади.
Завідуюча сільською бібліотекою-філіалом                   М.Я. Дець організувала книжкову виставку під назвою «Благословенна жінко, ти на всі світи». А також присутніх милувало око виставка стародавніх рушників, вироби з бісеру і дерева, роботи гуртка «Умілі руки».

 

Курси компютерної грамотності.


Бібліоміст - це проект у рамках ініціативи "Глобальні бібліотеки" Фонду Білла і Мелінди Гейтс, яка реалізується в Чилі, Мексиці, Ботсвані, Литві, Латвії, Румунії, Україні, Польщі, Болгарії і В'єтнам. Метою ініціативи є підтримка вільного громадського доступу до комп'ютерів та Інтернету у всьому світі і подолання цифрової нерівності. Основна ідея полягає в тому, що доступ до інформації допомагає людям змінити їхнє життя на краще і що він необхіден в умовах нинішнього глобалізованого суспільства.
Завдяки цьому 17 травня 2012 року в Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих було організовано курси комп'ютерної грамотності для навчання працівників Боківської, Михайлівської, Завалівської, Білокриницької бібліотек-філій.

Впродовж дня бібліотекарі знайомились з комп'ютером як інформаційною системою, а детальніше:
1  Історія виникнення обчислювальної техніки
2  Поняття ком’ютера. Класифікація комп’ютерів за призначенням
3  Персональний комп’ютер;  Архітектура ПК;
4  Програмне забезпечення сучасного ПК
5  Комп’ютерні мережі;
6  Правила техніки безпеки при роботі з комп’ютером.







З поміж інших тренінгів цей відрізняється ще й започаткуванням бібліотечного блогу.
Що ж, бажаємо його учасникам успіхів, творчого натхнення і віри у власні можливості!

2 коментарі: