пʼятницю, 11 травня 2012 р.

Авторська виставка робіт Ольги Букавин

З 11 травня 2012 р. в приміщенні Підгаєцької загальноосвітньої школи експонується виставка робіт  Ольги Онуфріївни Букавин. Виставка приурочена 120 річниці з дня народження патріарха Йосифа Сліпого.
   
Верхо́вний архієпи́скоп  Йо́сиф Сліпи́й (у світі Йо́сиф Коберни́цький-Дичко́вський;  1892, Заздрість —  7 вересня 1984, Рим) — єпископ Української Греко-Католицької Церкви, кардинал Римо-Католицької Церкви; з 1 листопада  1944 року Митрополит Галицький та Архієпископ Львівський, з 23 грудня 1963 року Верховний Архієпископ Львівський — предстоятель Української Греко-Католицької Церкви.
 
Пані Ольга  неодноразово влаштовувала виставки своїх експонатів в районній бібліотеці, Народному Домі. Ольга Онуфріївна є організатором різножанрових виставок не тільки на Підгаєччині, а й у містах Бережани і Тернопіль. Допомагала у зборі матеріалів для краєзнавчого музею, відкритого у 2000 році в Народному Домі.

У творчому доробку пані Букавин - упорядкування книги "Святкування Великодня на Підгаєччині", яка містить народні забави, веснянки, гаївки, традиційні для нашого регіону.

Немає коментарів:

Дописати коментар