середу, 9 січня 2019 р.


1 січня Україна святкувала  110-річницю з дня народження одного з найвідоміших українських діячів, головного ідеолога і теоретика українського націоналістичного руху XX століття та голови проводу Організації українських націоналістів Степана Бандери.

В Підгацькій бібліотеці для дорослих влаштовано книжкову виставку під  назвою «Та хрест твій, провіднику,  кличе». Основу виставку склали історичні та документальні  матеріали про діяльність Степана Бандери та ОУН-УПА. Відвідувачі бібліотеки зможуть більше дізнатись про життєвий шлях видатної історичної та політичної постаті.

«Минуло 110 років, а досі немає жодної серйозної його біографії. І не тому, що забули - інтерес в Україні та закордоном високий. Бо Бандера - символ, який будить бурхливі емоції (люту ненависть чи безмежне захоплення), що не дають спокійно проаналізувати його життя та спадщину. Він став ним ще за життя і зумів достойно нести цей тягар до загибелі. Тому залишається ним після смерті. Символом боротьби українців за свободу». (Директор Інституту Національної Пам’яті Володимир В’ятрович).

Бібліотекар 
Омелько Наталя   

Немає коментарів:

Дописати коментар