пʼятницю, 14 грудня 2018 р.


До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЄС в Підгаєцькій  бібліотеці для дорослих оформлено книжково – ілюстративну виставку та проведено годину пам’яті під назвою “Чорнобиль… Скорбота пам’яті людської”.

В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. У 2016 році годинник життя відрахував 30 років Чорнобильської катастрофи. Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті трагедія Чорнобиля. Ця біда назавжди залишиться у пам’яті людей, як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити і гіркі плоди. Людство ще не знало техногенно-екологічної катастрофи таких масштабів.

Чорнобильська аварія стала найбільшою катастрофою за всю історію ядерної енергетики, яка спричинила непоправні екологічні та соціальні наслідки, які торкнулися мільйонів наших співвітчизників.
Ця біда торкнулася сотень тисяч українців – ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події.
Масштаби тієї катастрофи могли б бути значно більшими, якби не самовідданість та мужність тисяч ліквідаторів наслідків аварії. Сьогодні біль чорнобильської трагедії не залишає байдужим жодного українця.

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття. Свій найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і перед рідним народом вони виконали з честю, зупинили розповсюдження катастрофи, унеможливили її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України, інших народів.

Бібліотекар дорослого  абонементу Лотоцька О.Б.
                               

Немає коментарів:

Дописати коментар