середу, 30 січня 2019 р.


ДОРОГОЮ ЧЕСТІ І ПРАВДИ

  Українська Гельсінська Спілка – утворилася 7 липня 1988-го у Львові. Формально, вона була правозахисною організацією, проте за своїм справжнім завданням відповідала політичній організації, яка боролася за реформування тоталітарного режиму та проголошення незалежності України. 
                                                 
   29 січня в Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих  відбулася книжкова виставка  «Дорогою честі і правди», приурочена  30 річниці  створення тернопільської філії УГС.
  Створення Гельсінської Спілки стало переломним моментом в здобутті Україною незалежності . Це була перша група правозахисників, яка почала на практиці відстоювати порушення людської гідності за радянської системою.
Українська Гельсінська Спілка мала політичний характер і ставила перед собою мету та виразно політичні цілі. Таким чином, з початком створення та діяльності УГС розпочався шлях боротьби українців за свої громадянські права та шлях національного визволення українців політичними кроками.
  Саме Гельсінська Спіла стала активним учасником демократичних перетворень національно-визвольних процесів в Україні на рубежі 90-х років ХХ століття.

Бібліотекар
Наталія Омелько


Немає коментарів:

Дописати коментар