вівторок, 11 лютого 2014 р.


НЕЗАБУТНІЙ ШЕВЧЕНКО
 
В Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих  6 лютого 2014 р. було проведено інформаційну хвилинку-цікавинку під назвою «Незабутній Шевченко» присвячений 200 річчю з дня народження Великого Кобзаря та влаштовано книжкову виставку «Світоч українського народу». Захід організувала та провела бібліотекар читального залу Т. І. Нагловач.
До і після Тараса Шевченка були видатні українські поети і письменники. Багато з них заслужено отримали визнання в Україні і за її межами, проте саме Шевченко – завдяки слову став національним поетом, Пророком українського народу.
Шевченкова поезія давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те чим живуть. У чому черпають сили і надії. У глибини майбутнього слав Шевченко свої непохитні заповіти синам рідної землі, і серед цих заповітів перший і останній:
Свою Україну любіть,
Любіть її... Во время люте,
В остатню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.

Хай же й сьогодні, і в наступні роки розбудови української держави обпікає промерзлі наші душі огнем словесним Шевченко, хай воскресає він, Пророк народу нашого, повсякчасно у наших благородних помислах і державних ділах.

                                                                                     Т. І. Нагловач

Немає коментарів:

Дописати коментар