вівторок, 25 лютого 2014 р.


КОБЗАР У НАШОМУ ДОМІ
До 200-річчя з дня народження Т. Шевченка бібліограф Підгаєцької ЦБС Г. Г. Гонсьор зібрала та підготувала інформацію про колекцію книг «Кобзар», які знаходяться у фондах Підгаєцької ЦБС.
Колекція складається із 17 видів видань – від найдавнішого до сьогодення. Особливу увагу заслуговує «Кобзар», який знаходиться у фонді  Завалівської  бібліотеки-філії , адже він є фототипічним перевиданням поза цензурного примірника 1840 року  видання.
Хочеться відзначити  найсучасніший «Кобзар», який у Підгаєцькій  ЦБС налічує 12 примірників.      У виданні вміщено поетичний доробок геніального Українського письменника (1814-1861), що супроводжується ілюстраціями видатної художниці Софії Караффи- Корбут (1924-1996), створеними  всередині 1960 –х років.
Для користувачів нашої бібліотеки 11 лютого 2014 року  Галина Григорівна провела бібліографічний огляд цих видань під назвою «Кобзар у нашому домі».
Присутні мали змогу ознайомитися з зразками різними за розмірами, художнім оформленням та дизайном примірників "Кобзарів" Т.Г.Шевченка.
Окрему подяку працівники бібліотеки висловлюють колишній жительці м. Підгаєць Р. О. Пшенишняк, яка з превеликим задоволенням зі своєї приватної бібліотечки подарувала нам 4 оригінальні екземпляри книг «Кобзар».
Читаймо уважно Шевченків  «Кобзар» і завжди матимемо путівник, який не дасть розминутися з істиною, з праведним Богом і нашою заступницею – Богоматір’ю.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар