понеділок, 9 грудня 2013 р.

ПІСНЯ, ДУМА, СЛАВА КОБЗАРЕВА – ОКРАСА І СУТЬ МОГО ЖИТТЯ

Святкування 200-літнього ювілею з дня народження  Тараса Шевченка є надзвичайно важливим для всього українського суспільства. Про це наголосив президент України. На засіданні Громадської  гуманітарної ради глава держави висловив задоволення тим, що підготовка перетворилася на справжній все народній рух.
         Тарас Шевченко - геній і неперевершений майстер слова . Такий талант йому дав Бог за великі муки України.
         Де є ще світі така багатостраждальна земля, як Україна, що як Ісус Христос , була розп ’ята, але воскресла і тепер стала незалежною. І оспіваний українським народом Тарас усе це описав у своїх поемах і віршах так тонко, з усіма барвами життя , що жоден поет світу не зрівняється з величчю таланту нашого Кобзаря. Кожен вірш Тараса Григоровича напоєний всіма соками краси земної, що є лише в Україні. І наш геній Тарас Шевченко мав з чого черпати мотиви для написання прекрасних поезій і картин, які чарують серця і душі мільйонів людей, вчать мудрості й прогнозування ходу історії.
         У районній бібліотеці для дорослих  бібліотекарем дорослого абонементу  Лотоцькою О.Б. було представлено книжкову виставку під назвою: «Пісня, дума, слава Кобзарева - окраса і суть мого життя» на відзначення 200-річного ювілею від дня народження Великого Кобзаря в нашому краю.
Хочу зазначити, що цю виставку ми робили з великою любов’ю й ретельністю. Є чудова нагода представити ювілей Т.Г. Шевченка як подію світового масштабу та показати, що титана духу й слова знають і люблять у кожному куточку України, втому числі і на Підгаєччині.
                                                                  О. Б. Лотоцька

Немає коментарів:

Дописати коментар