вівторок, 29 жовтня 2013 р.


ВАМ ПАМ'ЯТЬ.
ГЕРОЇ, ВАМ ЧЕСТЬ ТА ХВАЛА,
НІКОЛИ В ВІКАХ НЕ ПОМЕРКНЕ ВОНА

Ви крізь роки, долаючи утому,
Топтали кілометри до кінця.
І кожен крок вас наближав до дому,
І Перемога гріла вам серця.

До Перемоги так було далеко,
Ви воювали – тільки не жили.
Вертались, покидали край лелеки,
А ви усе на Захід йшли та йшли.
 
69 років віддаляє нас від тих буремних воєнних років. Для історії це небагато, а для людини – це все життя. Солдатський подвиг в роки Великої Вітчизняної війни в памяті поколінь буде жити вічно. Солдатська пам'ять - це той голос історії, який ми повинні слухати щодня для усіх поколінь, як голос правди про війну.

28 жовтня 2013 року біля обеліску Слави відбувся мітинг пам’яті під назвою «Вам пам'ять. Герої, вам честь та хвала, ніколи в віках не померкне вона» - приурочений 69 річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників. Організаторами даного дійства були працівники  Підгаєцької районної бібліотеки. Учасниками заходу були: члени книжкового клубу «Кругозір» (бібліотеки для дорослих) - Софія Омелько і Іванна Віцінгловська та члени гуртка «Спадщина» (дитячої бібліотеки) - Тарас Пришляк, Степан Залуцький, Марічка Лотоцька, Алла Колодницька та Сніжанна Ливак. Священники двох конфесій віслужили панахиду за загиблими воїнами у Великій Вітчизняній війні. А також відбулося покладання квітів до підніжжя обеліску Слави.

Відірвімося в ці дні від буденних клопотів та суєти, згадаймо у колі сімї і друзів тих, кого немає з нами, хто вічно залишився молодим, визволяючи наш рідний край від ворога.

Немає коментарів:

Дописати коментар