понеділок, 21 жовтня 2013 р.


Любіть Україну, як сонце, любіть

 
Любіть Україну, як сонце, любіть,
 як вітер, і трави, і води,
 в годину щасливу і в радості мить,
 любіть у годину негоди!

 Любіть Україну у сні й наяву,
 вишневу свою Україну,
 красу її, вічно живу і нову,
 і мову її солов'їну.

Україна… Золота, чарівна сторона. Земля рясно уквітчана, зеленню закосичена. Скільки ніжних поетичних слів придумали люди, щоб висловити гарячу любов до краю, де народилися й живуть!
У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорізьку Січ, славетну Києво-Могилянську Академію. Україна виколисала велетнів сили і духу — таких як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Григорій Сковорода, Устим Кармелюк, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський… Цей перелік, можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини. І сьогодні ми святкуємо проголошення незалежності нашої держави.
Тому 24 серпня 2013 р. на площі Майдан Незалежності бібліотечними працівниками для жителів Підгаєччини було влаштовано виставки вишивок  своєї місцевості. Експонати для виставки, а це вишиті рушники, картини, одяг. Більшість із них – це роботи бібліотекарів, проте є й речі, яким вже понад ста років – це, так би мовити, сімейні реліквії. Сподіваємось що така краса, яка дійшла до нас через багато поколінь, надихне до творчості мешканців району.
 А також милувала око всіх присутніх виставка творчих робіт (картин) Ростислава Філя, з якою можна також ознайомитись завітавши до районної бібліотеки для дітей.
Ми були б дуже раді і щасливі, якби від цього свята ви залишили у своєму серці краплину любові до рідного краю. Бо коли живе культура, звичаї, традиції нашого народу, ще більше збагачуємось не лише ми, а цілий світ.

Немає коментарів:

Дописати коментар