четвер, 1 листопада 2018 р.



І СТАВ ТОЙ ДЕНЬ ОСІННІЙ - ВЕСНОЮ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

    Коли перший сірий ранок листопаду
  Понад межі простягнув своє крило,
       Львів побачив українську, рідну владу,
Рідним прапором обвив своє чоло.

Початок листопада залишився в українському житті однією з найбільших подій в історії. Саме тоді, 1 листопада 1918 року, після шести століть іноземного поневолення західноукраїнських земель, виникла українська держава, яка на основі Тимчасової Конституції стала іменувати себе Західноукраїнською Народною Республікою.

Важкий і тернистий шлях пройшла Україна, гірка доля впала на плечі українського народу. Нашу землю терзали татари і монголи, шведи і німці, австро-угорські та польські війська, червона російська чума. Але наш народ  все робив для того, щоб звучала солов’їна українська мова, задушевна пісня, була воля і незалежність.

До 100- річчя створення ЗУНРу в Підгаєцькій районній  бібліотеці  для дорослих бібліотекар читального залу проведено історичну годину для молоді Підгаєччини під назвою «І став той день осінній - весною українського народу». Присутні ознайомилися з літературою на дану тематику, які є у фондах нашої бібліотеки, на книжково-тематичній виставці «ЗУНР – символ прагнень українців до незалежності».

Тетяна Нагловач

Немає коментарів:

Дописати коментар