пʼятницю, 30 листопада 2018 р.

   
КОЛИ НА ГОРЛО НАШІЙ ПІСНІ

НАХАБНО НАКЛАДАЮТЬ ЛАПИ
І ОБРИВАЮТЬ НАШ ПОЛІТ,
ТОДІ З’ЯВЛЯЮТЬСЯ МАЙДАНИ,
ТОДІ МІЛЬЙОНИ В УНІСОН
СПІВАЮТЬ ГІМНИ І МОЛИТВИ,
І ДІЄ ТУТ ОДИН ЗАКОН –
ЗАКОН ОБ’ЄДНАНОЇ СИЛИ,
ЗАКОН ЗАВЗЯТТЯ Й БОРОТЬБИ.
МИ В БОГА ВОЛІ ПОПРОСИЛИ
І ВПЕРТО ЙДЕМО ДО МЕТИ…
                       (Людмила Пуляєва)


         Саме в ніч з 29 на 30 листопада п'ять років тому  мирний мітинг студентів на Майдані був жорстоко розігнаний, що викликало загальне невдоволення громадськості та нову хвилю ще більш масштабних протестів.
Що це було? Чого не вистачало традиційно обережному, стриманому українцю у якого завше хата скраю? За що він пішов під кулі, своєю мужністю та відвагою здивував світ і гордо заявив усім скептикам, котрі презирливо називали нас «країною, яка не відбулася»: « Я єсть народ, якого правди сила ніким завойована ще не була!»


         Кожен тоді безпомилково відчув, що то був грізний час і ти дуже потрібен. Здавалось, що кожен мотивований по – своєму. Але там, на Майдані, знайомились легко: там не було важливо, мільйонер ти чи безробітний, говориш українською чи російською мовою, християнин чи мусульманин – всі були українцями, всі завойовували велику українську перемогу – одну для всіх і для кожного особисто.
           29 листопада 2018 року у Підгаєцькій бібліотеці для дорослих відбулася зустріч, приурочена цій пам’ятній даті  з користувачами бібліотеки. З нагоди цієї події була організована розгорнута прес виставка та перегляд  хронік  Майдану на тему: «За Україну долю, стояв майдан».
Майдан. Свобода. Патріотизм. Гідність. Ці поняття чітко закарбувались в ментальності українців. Залишилось лише одне: розбудувати економічно успішну державу. Завдання не  з легких, але українцям має вистачити снаги.
                                                               


Бібліотекар   дорослого абонементу Лотоцька О.Б.




Немає коментарів:

Дописати коментар