понеділок, 26 листопада 2018 р.

Голодомор – віхи історії
                                                                                                                                  Голодомор
Ти кажеш не було голодомору?
І не було голодного села?
А бачив ти в селі пусту комору,
З якої зерно вимили до тла?

 Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
Відкриті архівні документи ще і ще раз засвідчують, що авторами геноциду, штучного голодомору, фізичного знищення народу стали тодішня правляча влада та  радянський політичний режим.
Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб наші нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

 В Підгаєцькій районній   бібліотеці  для дорослих  відзначили  чергову річницю Голодомору і вшанували  пам’ять його жертв .
        До цієї дати в читальному залі бібліотеки організували і провели медіа - вернісаж  «Голод – 33» на, якому були представлені документи,ілюстровані матеріали та спогади тієї страшної трагедії, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні.
Нагловач Т.І.
                                                                                                     Бібліотекар читального залу

Немає коментарів:

Дописати коментар