вівторок, 20 грудня 2016 р.

НОВОРІЧНА МІСТЕРІЯ
В Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих відбувся інформ-колаж під назвою «Новорічна містерія. Різдвяні та новорічні традиції».
З-поміж багатьох сучасних свят Новий рік є найулюбленішим. Можливо, тому, що обіцяє зустріч із чимось таємничим, дає надію, що прийдешній час буде кращим, ніж минулий. 
У світогляді наших предків Новий рік, як межа, що відокремлює старе від нового, вмираюче від ще ненародженого, вважався своєрідним порталом у майбутнє. Від поведінки людини напередодні свята, її слів та моральності вчинків, від обрядових дій залежало життя у наступному році. 

Січень – перший місяць року. Традиційно на нього припадає найбільше свят. Це пов’язано не тільки  з новорічною обрядовістю.
В українському народі святкування різдвяних свят здавна оздоблене різноманітними народними звичаями і традиціями, в тому числі й тими, які сягають корінням прадавніх, ще дохристиянських часів.
Різдво - свято народження Сина Божого - від віку зустрічає весь християнський світ. Такої святковості й веселості, як на Різдво Христове, не знає жодне свято. Воно є й ознакою зимового повороту Сонця, збільшення дня, початку життя в новому році.
День перед святом Христового Різдва називають Святим Вечором. Святий Вечір має свої старовинні звичаї та обряди, чудові традиції. Люди ревно бережуть у своїй пам’яті це дивовижне святкування. До Святвечора заздалегідь готуються і з радістю чекають його. У цей день люди намагаються створити атмосферу злагоди, спокою, миру і багатства у своєму домі.
Дорогі наші користувачі, колеги , друзі, бажаємо у новому 2017 році миру і благополуччя в родинах, здоров’я, оптимізму, мудрості у житті, віри, надії і любові в серці! Хай Новій рік принесе з собою радісні сподівання та віру в те, що наступний рік буде кращий, а ніж попередній. Хай доля буде прихильною до вас, даруючи вам приємні враження, цікаві зустрічі, любов і віру у власні сили! Сподіваємось, Новий рік стане для вас успішним і плідним, щедрим на здобутки та добрі справи.
Бібліотекар читального залу
Тетяна Нагловач


Немає коментарів:

Дописати коментар