пʼятницю, 21 серпня 2015 р.

ЖИВИ, УКРАЇНО, ЖИВИ ДЛЯ КРАСИ, І СИЛИ, І СЛАВИ, І ВОЛІ

Ми святкуємо вже 24 – річницю, відколи здійснилася віковічна мрія українського народу – мрія бути вільними, господарями на своїй рідній землі. Ми горді, ми пишаємося своєю землею – багатою, гарною, ніжною та співучою українською землею.

З історії знаємо, що з давніх часів Київської Русі наші пращури – українці прагнули волі, мріяли про свободу, хотіли жити вільно і сповідувати свої національні обряди, традиції та звичаї. Така вже історична правда, що українському народові випадало віками боротися за свою волю та свободу й лише у 1991 році народ виборов свою незалежність.

З тих пір, ця історична дата назавжди увійшла в історію нашої держави золотою сторінкою, залишилася навіки в її цікавій та тернистій біографії, започаткувала нову еру в житті українського народу. Ця подія законодавчо закріпила вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної та економічної свободи, зростання та процвітання.

З нагоди свята нашої держави користувачі бібліотеки для дорослих мали змогу відвідати книжкову виставку присвячену Дню Прапора України під назвою «Україна: символи державності» та переглянути віртуальну подорож  «Живи, Україно, живи для краси, і сили, і слави, і волі» присвячену Дню Незалежності  України.

Сьогодні на долю українського народу випало тяжке випробовування – захищати рідну країну від страшного ворога – тероризму та агресії. Це перевірка на стійкість, на єдність, на патріотизм, на мужність, на згуртованість, перевірка сили й міцності нашої держави.

Наш український народ подолає ворога, відбудує зруйновані ним міста і села й зробить їх кращими, сучаснішими, ніж вони були, справжніми європейськими. Але не загояться рани - не повернути загиблих героїв, які віддали своє найдорожче – життя, за волю та свободу України. Вони навіки залишаться в пам’яті нашого та майбутніх поколінь. А відбудова та розбудова незалежної країни на демократичних засадах, створення сучасної, європейської, процвітаючої, щасливої держави покаже світові силу та міць нашого українського народу.

Бібліотекар дорослого абонементу
О. Б. Лотоцька


Немає коментарів:

Дописати коментар