середу, 26 серпня 2015 р.

БЛАГОДАТНА ЗЕМЛЯ, БЛАГОРОДНИХ І ТАЛАНОВИТИХ ЛЮДЕЙ
   
Україна! Скільки глибини у цьому слові… Це золото безмежних полів, бездонна синь зачарованих небес.
Тихі плеса річок, сині очі озер і ставків. Це безмежні степи і ліси, зелені долини і луки, Карпатські верховини і донецькі простори, Полісся і Крим, біленькі полтавські хати і велич міських краєвидів - все це наша Україна.
Впродовж віків своєю працею, вмінням, талантами українці підтверджували унікальність своєї нації.
У невичерпній спадщині духовної культури нашого народу є особлива,
винятково важлива її частина – вишивка.
                   
Вишивка – це духовний символ українського народу, рідного краю,

батьківської оселі, тепла материнських рук.   
           
Українські вишиванки відзначаються своїм глибинним символізмом, що своїм корінням сягає тисячолітньої давнини. Символи-обереги, що повсюдно поширені на вишивках, нерозривно пов'язані з природою.

Під час святкування Дня Прапора України та Дня Незалежності України 23 серпня 2015 р. на площі Майдан Незалежності м. Підгайці бібліотекарі районної та сільських бібліотек представили вишиванки своєї місцевості. Експонатами виставки були вишиті рушники, картини, одяг. Більшість із них – це роботи бібліотекарів, проте є й речі, яким вже понад ста років – це, так би мовити, сімейні реліквії. Сподіваємось що така краса, яка дійшла до нас через багато поколінь, надихне до творчості мешканців району.

Така Держава як  Україна - є! На весь світ продемонстровано, що ми - державницький народ, що ми - світова нація, яку чекає велике майбутнє!


Немає коментарів:

Дописати коментар