вівторок, 28 липня 2015 р.


Перший крок до Незалежності України.

16 липня 1990 року Верховною Радою Української РСР було прийнято Декларацію про державний суверенітет України.
Документ проголосив самостійність нашої держави у прийняті рішень у всіх сферах життя, утвердив верховенство права і зробив перший крок до суверенітету нашої країни і самоврядування її народу.
Це було непересічною подією, свого роду, революційним кроком для українського народу.
З цієї нагоди 15 липня 2015 р. в бібліотеці для дорослих відбувся круглий стіл приурочений цій події. Учасниками масового заходу були: провідний спеціаліст Підгаєцького районного управління юстиції Надія Василівна Головата, член «Народного руху України» Богдан Семенович Дюг, краєзнавець, філолог Степан Гілярович Колодницький, філолог, поет, автор багатьох поетичних збірок Богдан Іванович Манюк, викладач правознавства та суспільних дисциплін Галицького медичного коледжу Іван Євгенович Савка. Наші співрозмовники цікаво, змістовно розповіли про події, які відбувалися 25 років тому в Україні і зокрема на Підгаєччині.
Вже за рік, 23 серпня 1991 року, прагнення українців бути незалежними спонукало внести до сесійної зали Верховної Ради Державного прапора. А наступного дня Україна проголосила Незалежність. Відтак, день ухвалення Декларації про державний суверенітет – відправна точка у розбудові новітньої історії нашої країни.  
                           
     Бібліотекар юнацького абонементу Наталія Омелько

Немає коментарів:

Дописати коментар