середу, 29 липня 2015 р.


«ЛІТУРГІЯ ПІДПІЛЬНОЇ ЦЕРКВИ»

Представлення унікальної книги про богослужіння УГКЦ в часи підпілля відбулося 28 липня 2015 р. в приміщенні Підгаєцької районної бібліотеки для дорослих. Книгу представив священик УКГЦ Микола Мидляк, і розповів нам про переслідування церкви і її вірних в підпіллі, зокрема і на Підгаєччині. Видання отримало назву «Літургія підпільної Церкви», а упорядкував його о.-митрат Андрій–Іван Говера, докторант Папського східного інституту Рима (Італія).


«Хотілося, щоб читач відчув, як Церква молилася у підпіллі, почув голос та побачив тих людей, які пережили переслідування, - сказав автор, коментуючи своє видання. – Опубліковані спогади допоможуть пережити сьогодні Христа, як переживали наші попередники. Саме завдяки Святій Літургії вони змогли передати нам найцінніший дар – віру».
Ідея видати збірку виникла у автора під час праці над докторською дисертацією. Зафіксовані інтерв’ю із живими свідками катакомбної Церкви, віднайдені факти та документи, які можуть стати цікавими для ширшого кола читачів та істориків.
«Дана книга допоможе читачеві переосмислити своє ставлення до Святої Літургії, спонукає до плекання побожності, - зауважив рецензент видання о.-доктор Іван Січкарик. - Багато відомостей, які вміщає збірка, є не тільки унікальними з історичної точки зору, а й морального-духовної».

Бібліотекар юнацького абонементу
Наталія Омелько

Немає коментарів:

Дописати коментар