середу, 29 липня 2015 р.


ДУХОВНИЙ ПАСТИР НАЦІЇ

29 липня у Підгаєцькій районній бібліотеці  для дорослих відбулася бесіда під назвою «Духовний пастир нації» приурочена 150-ти літтю з дня народженя митрополита Андрея Шептицького. Запрошений  отець Микола Мидляк  своєю розповіддю переніс нас у ті далекі події минулого. 

Андрея Шептицького з-поміж політичних діячів вирізняла особлива сміливість. Він був здатний плисти проти течії тоді, коли вона, на думку митрополита, несла його народ у невірному напрямі. Його «земною» метою була українська державність. Шептицький розумів, що врятувати українців без держави неможливо, тому і був абсолютно послідовним у досягненні цієї мети.

Він постає в нашій уяві як символ нескоренного  духу нації, її працелюбності, толерантності, незламності, мудрості. У посланні до духовенства „Наша програма” Андрей Шептицький писав: „Я українець з діда-прадіда” . Піклування про долю України було для митрополита Андрея справою всього його життя. Вражають останні прижиттєві слова патріота: „Україна звільниться від свого упадку та стане державою могутньою, єдиною, величавою, яка буде дорівнювати другим високорозвинутим державам. Мир, добробут, щастя, висока культура, взаємна любов і злагода будуть панувати в ній”.

Бібліотекар читального залу

Т. І. Нагловач

Немає коментарів:

Дописати коментар