середу, 25 березня 2015 р.


ШЕВЧЕНКОВА КРИНИЦЯ НЕ ЗМІЛІЄ

Є дні, що минають і непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Бо він такий великий і незбагненний як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце.

Україна у долі своїй має такий день – 9 березня.

З минулого віку і до наших часу, і далі - в майбутнє, у нові віки. День який явив світові Шевченка – великого сина великого народу.

З нагоди вшанування цього дня 12 березня 2015 р. в районній бібліотеці для дорослих відбулася літературно-поетична година під назвою «Шевченкова криниця не зміліє». А також присутні мали змогу переглянути відео-малюнки Великого Кобзаря.  Учасниками заходу були члени клубу «Кругозір», методисти районного будинку культури та працівники сільських бібліотек-філій Волиця і Сільце. Організатором масового дійства була бібліотекар юнацького абонементу Наталія Омелько.

Шевченкова поезія давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те чим живуть. У чому черпають сили і надії. У глибини майбутнього слав Шевченко свої непохитні заповіти синам рідної землі, і серед цих заповітів перший і останній:

Свою Україну любіть,
Любіть її... Во время люте,
В остатню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.

Немає коментарів:

Дописати коментар