середу, 25 березня 2015 р.


РОМАН ШУХЕВИЧ – ГЕНЕРАЛ-ХОРУНЖИЙ УПА

З метою вшанування пам’яті головного командира УПА генерал-хорунжого Романа Шухевича та у зв’язку з 65-ми роковинами з дня його загибелі, сьогодні, 5 березня 2015 р. у Підгаєцькій бібліотеці для дорослих було влаштовано виставку-пам`ять під назвою «Роман Шухевич – генерал хорунжий УПА».
Як революційний керівник Роман Шухевич відзначився великими організаторськими і військовими здібностями, глибоким політичним розумом, величезним досвідом революційної боротьби. В його особі український визвольно-революційний рух та ввесь український народ втратили політичного і військового керівника високої кляси.
Політична і життєва принциповість, безмежна особиста відвага,рухливість, жива і весела вдача, простота в щоденному житті і поведінці,“тверда рука” і разом з цим батьківська дбайливість про других — ось прикмети характеру генерала Шухевича-Чупринки, що ними він скрізь з'єднував собі симпатії, створював життєрадісний, бадьорий настрій, поривав на безстрашну і тверду боротьбу з ворогами України.
Із світлою пам'яттю про Нього, задивлені в його геройську постать бійця і керівника визвольного руху, наснажені відвагою, оптимізмом та революційністю, загартовані й досвідчені під його рукою, до кінця віддані ідеї визволення українського народу — ми відважно продовжуватимемо нашу священну визвольну боротьбу аж до повної нашої перемоги.
Не складемо нашої зброї і не припинимо нашої боротьби доти, поки Україна не буде визволена.

Вічна Слава Героєві Української Національно-визвольної Революції!

 

Бібліотекар дорослого абонементу                                О. Б. Лотоцька

Немає коментарів:

Дописати коментар