середу, 2 квітня 2014 р.


ПАЛАХКОТИТЬ, ЯК СВІЧКА, ПРАВЕДНА ДУША КОБЗАРЯ
 
Кожен великий народ має свої величні постаті. Такою постаттю для нас українців є Тарас Григорович Шевченко. Він був і залишається людиною незвичайної долі і незвичайного таланту. Його поетичне слово – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людей.
В цьому році весь український народ проводить урочистості з нагоди 200-річчя з дня народження видатного сина українського народу.
Не залишилася осторонь таких подій і Завалівська бібліотека-філіал.
22 березня 2014 р. в приміщенні сільської бібліотеки відбулося літературно-мистецьке свято під назвою «Палахкотить, як свічка, праведна душа Кобзаря». Організаторами цього масового дійства були зав. бібліотекою Надія Галів та завклубом Галина Дзюбінська. Участь у цьому заході взяли учні 4-10 класів Завалівської ЗОШ I-III ст.
Багато чого змінилося з часу Шевченкового,  І тепер, у незалежній і вільній Україні, ми можемо припадати до Шевченкових цілющих джерел, до його вічного живого слова.
Шевченкова поезія давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те чим живуть. У чому черпають сили і надії.
Хай же й сьогодні, і в наступні роки розбудови української держави обпікає промерзлі наші душі огнем словесним Шевченко, хай воскресає він, пророк народу нашого, повсякчасно у наших благородних помислах і державних ділах.

                                                                                      Н. Р. Галів

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар