середу, 2 квітня 2014 р.


Люблю Поділля, і стрімкі Карпати, і в юності усміхнену красу…
«Люблю Поділля, і стрімкі Карпати, і в юності усміхнену красу…» Так починається один із численних віршів нашого талановитого земляка й сучасника Володимира Вихруща. Під такою назвою в Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих відбулася година поезії з нагоди 80-ти річчя народження нашого земляка, який народився на Тернопільщині.
Йому було підвладне все: і глибина поетичного слова, і перо журналіста-публіциста, і таємниці землі, і царина економіки, і педагогічна нива, і наукові дерзання, і нелегка адміністративна рутина.
Володимир Павлович Вихрущ - автор більше 100 наукових праць, багатьох монографій, навчальних посібників, доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, член-кориспондент Академії Наук України, та для тернополян він передусім був поетом.
Володимир Вихрущ також є автором багатьох популярних пісень. Вони звучать і сьогодні у виконанні Ніни Матвієнко, сестер Байко, Али Кудлай, а також самодіяльних співаків та вокальних ансамблів.
Пісні Володимира Вихруща видано окремими книжками “Пісні барвінкового краю” (1983) та “Немає кращої землі, як наша рідна Україна” (Австралія, 1991).
Володимир Вихрущ - лаурет літературних премій ім. братів Лепких та ім. Іванни Блажкевич.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар