пʼятницю, 29 березня 2013 р.

Хрестик до хрестика - квітка

Вишивання — це давнє заняття людей в Україні, йому тисячі років! Люди вишивали чарівні рушники, які дарували потім своїм дітям у далеку і щасливу дорогу. На барвистих вишитих рушниках у нас підносять дорогим гостям хліб, як найбільшу і найдорожчу святиню, бо хліб — це саме життя. Прикрашали рушниками домівку і вони оберігали її від злих духів; вивішували рушники над образами і над світлинами дорогих людей; над вікнами і над дверима, щоб у хаті панували мир і злагода, затишок і спокій.
Але найкращим оберегом була вишита сорочка, бо вона захищала не тільки тіло від хвороб, але й душу від злих духів. Традиційно в Україні сорочку вишивала мати для сина чи доньки, вкладаючи у цей виріб свою любов, думи, мрії і світлі надії, щоб ішли сини у складну дорогу життя з маминим благословенням сміливими і сильними, мужніми і відважними, справжніми українцями.
 
Вишивання - це прекрасний спосіб само висловитися, показати собі і оточуючим те, на що ви здатні. Саме тому 26 березня 2013 року в приміщенні Інтернет-центру, який знаходиться в  Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих, бібліотекарем дитячого абонементу Підгаєцької районної бібліотеки для дітей С. О. Дюг  було проведено віртуально-мистецький урок техніки вишивання хрестиком для початківців під назвою «Хрестик до хрестика - квітка».
В даному заході взяли участь учні 4-6 кл.  ПСШ I-III ст. Софія Олегівна навчала користувачів стандартному набору з вишивання хрестом, пояснювала деякі важливі подробиці з техніки вишивання.
Вишивати хрестиком зовсім не важко, потрібно лише бути уважним, акуратним та точним. Усі стіжки обов'язково повинні лягати в одному напрямку. Тому відразу потрібно звикнути до того, що стіжки виконуються спочатку справа зверху вліво вниз.
          А також для даного навчання були використані такі веб сайти:
 
 
- програма для вишивання хрестиком
- майстер-клас вишивання
Якщо людина хоче вишивати... Все залежить від нашого бажання, наполегливості, праці. Бо ж мудрий народ каже: «Під лежачий камінь вода не тече», до всього треба докласти рук, розуму, старання, бажання. То ж давайте потрудимося трішечки і побачимо, що у нас вийде.
Запрошуємо всіх бажаючих до нас у бібліотеку на уроки-практикуми з вишивки.
 
Завдяки програмі «Бібліоміст» відбулися віртуально-мистецькі уроки по Скайпу з Мирненською та Новосілківською бібліотеками філіями.
 
26.03. 2013р. в Новосілківській бібліотеці-філії було проведено віртуально – мистецький урок вишивки під назвою «Вічна пісня барв та кольорів».
 
Організатором даного заходу була зав. бібліотекою М. Я. Дець. В даному заході взяли участь члени  гуртка «Умілі руки».


Немає коментарів:

Дописати коментар