четвер, 24 травня 2018 р.




ДЖЕРЕЛА ІСТОРІЇ «ВЕЛИКОГО ТЕРОРУ»

Гранітні обеліски, як медузи,
Повзли, повзли і вибилися з сил
На цвинтарі розстріляних ілюзій
Уже немає місця для могил.
Мільярди вір – зариті у чорнозем,
Мільярди щасть – розвіяні у прах…»

Цими днями Україна вшановує  пам’ять про мільйони покалічених доль, про людей, розстріляних без суду і без слідства, відправлених до таборів та заслань, позбавлених своїх громадянських прав.
Вся Україна схиляє голову перед людьми, що стали жертвами більшовицького режиму. Клеймо “ворогів народу” лягло в ті часи на тисячі родин. Мільйони людей загинули в результаті терору і сфабрикованих звинувачень.

22 травня 2018 р. в Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих  відбулася історична година «Джерела історії «великого терору»», на якій користувачі бібліотеки та всі запрошені мали змогу переглянути відеоматеріали та ознайомитися з виданнями , які є у фондах нашої бібліотеки на дану тематику.

Невинні жертви диктаторського радянського режиму є нагадуванням про цінність незалежності і свободи. Дивлячись на страшні події минулого століття, варто пам’ятати про небезпеку, яка нависла над нашою країною зараз. Сьогодні, на сході країни, ціною власного життя, наші воїни попереджують повторення історії і боронять не лише Україну, а й увесь світ.

Я переконана, що пам’ять про національні трагедії нашої держави священна так само, як і про наші перемоги.

Вічна пам’ять безневинно загиблим, закатованим українцям!

Бібліотекар дорослого абонементу
Олександра Лотоцька

Немає коментарів:

Дописати коментар