пʼятницю, 18 травня 2018 р.


День вишиванки – свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу та об’єднати українців. Основна мета заходу – це збереження та популяризація українських цінностей. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.


ЩОРОКУ ТРЕТІЙ ЧЕТВЕР ТРАВНЯ. Чому саме ця дата? З кількох причин. Головна – аби свято відбувалося в будень, як і зародилося в будень. Адже воно проводиться не заради параду чи вихідного, не свято заради свята, а акція, яка доводить, що вишиванка – органічна частина повсякденного життя українців і її можна одягати на роботу, пари чи до школи.
Всеукраїнська акція «День вишиванки» було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році. Свято набуває особливого значення, адже має на меті показати, що українці єдині.

Працівники Підгаєцьких районних бібліотек підтримали традицію носіння вишитого одягу.

Немає коментарів:

Дописати коментар