пʼятницю, 16 червня 2017 р.

ПРИУРОЧЕНО ВІКОПОМНІЙ ПОДІЇ
В бібліотеці для дорослих вже стало доброю традицією проводити зустрічі з талановитими людьми рідного краю.
Кожна зустріч  - це теплота спілкування, радість від занурення у цілющі  джерела творчого слова, що єднає всіх спраглих, що прагнуть до пошуків істини.
Край, в якому ми живемо, особливий, історія його повчальна, причетна до всіх подій, що відбувалися на нашій землі.
Історія рідного краю береже багато таємниць, дає цінний матеріал для виховання молоді, для роздумів про майбутнє, поповнює тонким життєдайним струмом наші душі.
Щоб мати майбутнє, треба звертатись до людської пам'яті - до тієї народної криниці, яка напуває нас неоціненним скарбом минулого.
Час досить жорстокий. Іноді він змітає все, присипає пилом, зафарбовує події в інші кольори до непізнаванності.
Наша мета - не дати зруйнувати часу те, що є надбанням наших дідів-прадідів, не дати перерватися золотій нитці життя, якою вишивали наші бабусі щасливу долю на квітчастих рушниках нашого краю.
Гадаю кожну людину переповнюють особливі почуття, коли в світ виходить нова книга про його рідний край.
Сьогодні відзначити день народження книги прийшли небайдужі підгайчани, співавтори та наші земляки. Це науково-краєзнавчий збірник «Підгайці та Підгаєччина» приурочений 350-ти річчю Підгаєцької битви гетьмана Петра Дорошенка.
Насправді це друге видання вже відомої першої частини нашого краєзнавця Стапана Гіляровича Колодницького під назвою «Підгайці та Підгаєччина», яка вийшла у 2012 році.
Тож хочеться побажати вам, шановний пане Степане, здоров’я міцного, завзяття, оптимізму, бажання відкривати для нас, підростаючого покоління, нові сторінки нашої історії, однодумців і вдячних читачів!

Бібліотекар дорослого абонементу

Олександра Лотоцька



Немає коментарів:

Дописати коментар