середу, 6 липня 2016 р.

ВІН ЩИРО СІЯВ МУДРОСТІ ЗЕРНИНИ

Цього року весною фонд бібліотеки для дорослих поповнився  двома подарованими виданнями від пана О. Мелимуки. Саме ці книги послужили причиною проведення бесіди-ознайомлення під назвою «Він щиро сіяв мудрості зернини».

Одна із книг автора Є. Дороша «Тарас Шевченко на Поділлі і Волині» висвітлює подорож Т. Шевченка цими землями. Адже Кобзаря завжди вабила історія і культура рідного народу, а враження від подорожей потім мережилися у рядках поезій, або ж стали надбанням малярської спадщини. У цій книзі автор вперше спробував зібрати воєдино документи, матеріали і спогади сучасників стосовно цієї мандрівки.

Не менш цікавою є книга священника М. Шевченківа «Бог і Шевченко», яка є плодом уважного читання життєписів та літературної спадщини Тараса Шевченка й довготривалих роздумів над його поезією, переплетених щирими молитвами. 

Маю надію, що наші читачі, прочитавши хоч частинку з написаного, стане ближчим до Бога і до мучеників за Правду, за Україну – Тараса Шевченка, до своїх та поетових «найменших братів», а тим самим до себе самого, до своєї «внутрішньої», «істинної людини» (Г. Сковорода) і стане добрішою, чистішою в думках, бажаннях, словах і вчинках. 

Бібліотекар дорослого абонементу
О. Б. Лотоцька

Немає коментарів:

Дописати коментар