середу, 6 липня 2016 р.

В СІРІМ НЕБІ КРУЖЛЯЛИ ЛЕЛЕКИ, А ЗЕМЛЯ - В ДИМОВИЩІ ВІЙНИ

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

22 червня 1941 року – одна із найсумніших дат в історії всього пострадянського простору. 75 років тому розпочалася Велика Вітчизняна війна нашого народу проти гітлерівського фашизму. 1941 рік – це рік початку збройного протистояння двох ідеологій, у підсумку якої загинуло та пропало без вісті більш як 15 мільйонів українців. Завдяки героїзму українців, що пліч-опліч, відстоювали нашу рідну землю з представниками інших братніх народів Радянського Союзу, зірвано гітлерівський план бліцкригу, а ворожі війська, так і не захопили рідні простори.

День встановлено в Україні «…з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності … на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…» згідно з Указом Президента України «Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні» від 17 листопада 2000 р. № 1245/2000.

22 червня навіки залишаться в нашій пам'яті як День Великої Скорботи...
У Підгаєцькій бібліотеці для дорослих щорічно вшановують цю трагічну дату, щоб своїм читачам нагадати про ті страшні події. З цією метою було оформлено книжкову виставку під назвою «В сірім небі кружляли лелеки, а земля - в димовищі війни».

Святий обов’язок нашої пам’яті заповіт предків – передати майбутнім поколінням всю правду про війну, її переможців, боронити рідну землю, так рясно политу кров’ю її захисників.


Бібліотекар дорослого абонементу
О. Б. Лотоцька

Немає коментарів:

Дописати коментар