пʼятницю, 1 листопада 2013 р.


Творче сузір’я Підгаєччини

Підгаєцька районна бібліотека для дорослих завдяки Б. І. Манюку - директору Підгаєцького історико-краєзнавчогго музею продовжує цикл презентацій під назвою «Творче сузір’я Підгаєччини».
31 жовтня 2013 року відбулася презентація творчості поетеси Ольги Павлівни Давосир і презентація творчих робіт Ольги Миколаївни Карої.
Бібліотекар читального залу Т. І. Нагловач ознайомила присутніх з короткою біографією творчих авторів.
Для багатьох підгайчан Ольга Давосир відома як педагог Бронгалівської школи I - II ступенів та завдяки презентації ми дізналися про неї, як про автора прекрасних, милозвучних поезій. ЇЇ власний творчий доробок налічує сотні віршів. Прослуховуючи прекрасні рядки поетеси ми відчули духовну красу її душі, доброту її серця та любов до ближнього. Адже рядки її поезії проникнуті любовю до рідного краю, відчуттям патріотизму. Духовна поезія теж займає дуже важливе місце у її творчості. Читаючи вірші на цю тематику кожен з нас і сам задумується над своїм прожитим відрізком життя та аналізує свої добрі і погані вчинки.
На згадку про цю зустріч пані Оля подарувала бібліотеці свою збірочку під назвою «Роби добро». Думаємо її твори зацікавлять багатьох, тож запрошуємо завітати до нас в бібліотеку, щоб ознайомитись з ними.
Не менш цікавою була презентація творчих робіт Ольги Карої. З початку відкриття художньої школи народних ремесел, ініціаторами створення якої була мистецька родина Карих, пані Ольга працює викладачем декоративного розпису.
Завдяки добре поставленій роботі, професійному підходу до навчання дітей про Підгаєцьку школу народних ремесел знають не лише у Тернопільській області , а й далеко за її межами. Учні школи беруть активну участь в обласних, всеукраїнських, міжрегіональних  виставках та конкурсах. Вони є постійними учасниками і призерами міжнародних виставок в таких країнах як: Індія, Македонія, Японія, Іран, Польща, Болгарія.
У 2000 - 2001 рр. учні стали дипломантами у всеукраїнській виставці присвяченій Тарасу Шевченку «Обнімімося ж брати мої». За підготовку учнів викладач декоративного розпису була нагороджена міністром культури Ю. Богуцьким грамотою і подякою. А також грамотою від міністра культури Б. Ступки.
Милувало око присутніх різнобарвність її картин. В них передано величну красоту її душі. Кожен член сімї Карих підтримують, надихають та розуміють один одного, що дуже важливо для творення картин. Ми переконані, що саме ця сім’я створена для мистецтва.
На презентації були присутні завідувач сектору з питань внутрішньої політики, зв’язків з засобами масової інформації та громадськістю І. В. Патра, керуючий справами районної ради – В. М. Мороз, начальник відділу культури і туризму - О. О. Гайва, наш краєзнавець – С. Г. Колодницький, викладач художньої обробки меблів - В. В. Федорчук, керівництво та працівники Підгаєцької ЦБС, а також  жителі населеного пункту.
Тож шановні Підгайчани, всіх кого цікавлять таланти нашого краю запрошуємо відвідувати презентації, які ще будуть проводитися у нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар