четвер, 31 січня 2013 р.

Чарівний пензель.


Неможливо уявити наш побут без безлічі необхідних предметів: меблів, посуду, тканин, одягу, ваз для квітів тощо. Ті предмети, які не тільки виконують свої практичні функції, але й мають естетичні якості, належать до творів декоративно-ужиткового мистецтва.

23  січня  2013  року  в  Підгаєцькій  районній  бібліотеці  для  дорослих  було  проведено  віртуально-мистецький  урок  техніки  малювання  петриківського  розпису для початківців під назвою « Чарівність  пензля». Для користувачів бібліотеки  Г. М. Загородною було організовано виставку авторських робіт.
Завдяки програмі «Бібліоміст» відбулися віртуально-мистецькі уроки по Скайпу з Мирненською та Новосілківською бібліотеками філіями.
Мета цього заходу:
1. Навчальна: розширити знання про види декоративно-ужиткового мистецтва, ознайомити з творами та технікою виконання петриківського розпису, удосконалювати навички й уміння виконання петриківського розпису: окремих елементів і створення нескладних композицій.
2. Розвиваюча: розвивати окомір, фантазію, образне мислення.
3. Виховна: виховувати любов до народної творчості, дбайливе ставлення до природи.

Організатором   даного   заходу    була  бібліотекар  юнацького  абонементу  Наталя  Іванівна Омелько. В даному заході  взяли  участь   учні  школи   та студенти  Підгаєцького  професійного  аграрного  ліцею.  Керівник  гуртка «Дитячий  вернісаж»  Підгаєцького  центру  юнацької та дитячої  творчості Галина  Миколаївна  Загородна навчала користувачів бібліотеки опановувати деякі прийоми нанесення окремих мазків. А також для даного навчання були використані такі веб сайти:
Запрошуємо бажаючих приєнатися до гуртка «Дитячий вернісаж» Підгаєцького  центру  юнацької та дитячої  творчості.
 
 

Крок у велике мистецтво.


     Завдяки програмі «Бібліоміст» 23.01 2013р. в Новосілківській бібліотеці-філії відбувся віртуально-мистецький урок з техніки малювання петриківського розпису для початківців під назвою «Крок у велике мистецтво» по Skype з Підгаєцькою районною бібліотекою для дорослих.
        Організатором даного заходу була бібліотекар Дець Марія Ярославівна. В даному заході взяли участь учасники гуртка «Умілі руки».




Немає коментарів:

Дописати коментар