четвер, 23 серпня 2012 р.

Прийди до серця Україно, благослови добром мене.


Є в центрі Європи чудова країна,

Сягає корінням у сиві часи.

І це незалежна моя Україна!

Тут гори Карпати, степи і ліси…




День незалежності України, це данина поваги борцям за свободу і становлення прекрасної держави у світі – України. В цей день, по всій країні відбуваються урочистості й галасливі святкування, концерти і салюти.

З нагоди святкування 21 річниці незалежності України 21 серпня 2012 року в приміщенні Підгаєцької районної бібліотеки для дітей бібліотекарем дитячого абонементу С.О. Дюг було проведено усний журнал на тему «Прийди до серця Україно, благослови добром мене».

 Усний журнал складався з 6 сторінок, і на кожній з них  було зображено зміст того, про що розповідали діти.

Перша сторінка під назвою «Моя Батьківщина – рідна Україна» ми дізналися про те де знаходиться наша земля, яку вона має площу, з якими країнами вона межує та ще багато цікавого.

 
Друга сторінка – «Державні символи України», де ми дізналися про історію прапора, герба та тризуба України.

Третя сторінка під назвою «Народні символи України» (Без верби і калини нема України).

Четверта сторінка «Мамину пісню співають в садах солов’ї»  вразила своєю милозвучністю української народної пісні.

П’ята сторінка «Народні обереги: маминим вишиттям сяє отча хата» розповідає  про українську вишивку, яка є візиткою нашого краю.

Завершує журнал шоста сторінка під назвою «За все тобі я дякую». Учасники подякували Господу Богу за те все, що ми маємо.

Участь у цьому заході взяли читачі бібліотеки з 5 до 16 років. Працівники сільських бібліотек-філій (Шумляни, Затурин, Литвинів, Волиця, Юстинівка, Мужилів) підготувати та представити вишитий одяг своєї місцевості.

На святі були присутні заступник голови районної державної адміністрації Л. П. Городецька, заступник голови районної ради Н.С. Кравченко, редактор газети «Земля Підгаєцька О.В. Крегель, працівники районного будинку культури, працівники сільських бібліотек-філій та жителі міста Підгайці.

Цим заходом організатори намагалися розширити і закріпити знання про Україну та прищепити інтерес до вивчення історії, звичаїв, культури нашого краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар