четвер, 23 серпня 2012 р.

Україно, моя Україно, я для тебе на світі живу.

 
Україно - мій духмяний дивосвіт.
Голубінь над чистим золотом колосся,
Через терни йшла до волі стільки літ,
І настав той світлий день, коли збулося!
День Незалежності України - це найбільше національне свято . Уперше за тисячолітню історію на карті світу постала держава під назвою «Україна».

Таку надзвичайну подію, 21 річницю незалежності України відзначають і на Підгаєччині. Жителі міста святково прикрасили кетягами калини, символікою України, синьо-жовтими стрічками свої будівлі, а самі одягнувши вишиванки вирушили святкувати величну подію в житті держави.

 Святкова колона формувалася поблизу церкви всіх Святих українського народу і вирушила на святковий концерт, який  відбувався на місцевому стадіоні. Як і кожного року бібліотечні працівники взяли активну участь у цьому дійстві, а саме ними було влаштовано виставку вишиванок та роботи народних умільців, а також допомагали працівникам сільської ради у  приготуванні і пригощали безкоштовно всіх бажаючих українськими стравами.

Зі святом, Вас дорогі Підгайчани!




Вистраждана потом

З нагоди святкування 21 річниці незалежності України 22 серпня 2012 року в приміщенні  Юстинівської бібліотеки-філії бібліотекар  Г.П. Кучма провела бесіду під назвою «Вистраждана потом». На цьому заході були присутні учні школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар