четвер, 21 лютого 2019 р.


                       Міжнародний  день рідної мови


                                                               
 Українська прабатьківська мово,
До зірок через терни ідеш.
Рідна мово моя пелюсткова,
Ти у серці народу живеш!           
               
 
    

21 лютого відзначаємо 
Міжнародний день рідної мови. Саме з її допомогою люди здатні висловлювати свої думки, переживання, емоції, перетворюючи їх в пісні, вірші або прозу.
          


 Багата і милозвучна  наша рідна українська мова. Вона – найпрекрасніше диво, скарбниця, в якій зберігається історія нашого народу, його душа, культура. Рідне слово…Скільки в тобі чарівних звуків, животворного трепету і вогню. Скільки в тобі доброти і лагідності, мудрості земної, закладеної ще славними вільнолюбними предками .                                                         


 Сьогодні в Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих відбулася  година поезії «Мови нашої слово - наче музика жива». Користувачі бібліотеки читали твори українських поетів: Лесі Українки, Івана Франка, Тараса Шевченка,  поринули у чудовий світ рідної мови, відчули її мелодійність та красу. 


Мова – це великий дар. І в кожного народу вона своя. Мова — це доля народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Тому що наш народ створював мову віками, багато боровся і бореться за її існування і процвітання. І ми, як свідомі громадяни нашої країни, повинні не тільки зберегти набуте, а й примножувати її багатства для прийдешніх поколінь.


                                                       Бібліотекар Наталя  Омелько



Немає коментарів:

Дописати коментар