понеділок, 1 серпня 2016 р.

Вшанування памяті Василя Савки



Вже стало традицією в Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих проводити творчі зустрічі з відомими людьми Підгаєччини, ініціатором  яких є автор поетичних збірок, краєзнавець,  громадський діяч Б. І. Манюк.
В липні відбулося вшанування пам’яті поета-пісняра Василя Савки, який залишив нам у слові любов до Всевишнього, до людей, до рідного краю. Василь Савка народився і виріс у мальовничому селі Голгоча Підгаєцького району у селянській сім’ї. Дитинство його пройшло серед неповторної краси рідної землі і вплинуло на творчість поета.
Василь усім серцем і душею горнувся до всього, що возвеличує і прославляє Україну і свої почуття, думки, мрії переносив на папір.
 І неповторними є - вірші поета,  присвячені коханій жінці. Вона –  жінка, вже не просто людина, вона – взірець краси, небесне світило. Вона зігрівала душу поета.
Летять роки, змінюється світ, але незмінною буде наша пам’ять у якій закарбувався талановитий поет Василь Савка. Більше шести років його немає з нами, але він живе серед нас своїм щирим поетичним словом і буде жити завжди, бо душа поета безсмертна, бо душа поета облагороджує світ.

Бібліотекар
 Наталія Омелько


Немає коментарів:

Дописати коментар