вівторок, 29 липня 2014 р.




ЩО Я ЗНАЮ ПРО ЄС?
Сьогодні курс на європейську інтеграцію набув для української держави стратегічного значення. Українці визнають “загальноєвропейські” цінності: свободу, демократію, повагу до людини,верховенство права і сповнені рішучості будувати свою державу на цих основах.Україна розбудовується як на засадах української духовності і моралі,так і на принципах європейської демократії та політичної культури. Лише проводячи активну політику, проявляючи самоповагу і рішучість, Україна зможе посісти гідне місце в Європі, стати справді європейською країною.
З погляду економіки європейський вибір підтверджує те, що Україна прагне вільної торгівлі та ринкового розвитку народного господарства, з погляду науки – бажання інтегруватися в загальноєвропейську і світову науково-дослідницьку мережу.Європейська інтеграція – найдієвіший засіб поглиблення співробітництва.Сьогодні Україна і ЄС шукають ефективну модель відносин на найближчий час.
У бібліотеці для дорослих було організовано книжкову виставку під назвою « Подорожуючи країнами ЄС ». Користувачі дізналися про виникнення ЄС,розширили свої знання про Європейські країни. Увагу присутніх привернув показ відео фільму про ЄС. Бібліотекар дорослого абонементу Лотоцька О.Б. організувала та провела інтелект-спілкування« Що я знаю про ЄС? »
Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

Немає коментарів:

Дописати коментар