понеділок, 29 липня 2013 р.


1025 РОКІВ ВІД ДНЯ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ-УКРАЇНИ
 



Українська літописна традиція починає знайомити нас із християнством ще починаючи від апостола Андрія Первозванного. Літопис «Повість минулих літ» містить розповідь про подорож на сучасні українські землі апостола Андрія Первозванного.

Вдруге – за першомученика князя Аскольда, який правив за сто років до Володимирового хрещення.

Втретє – в часи місії слов’янських святителів Кирила і Мифодія, яка відбулася майже одночасно з Аскольдовим хрещенням Русі.

Четвертий раз це відбулося за рівноапостольної княгині Ольги, бабці Володимира.

І тільки пятим стало Володимирове хрещення, яке нині вважають офіційним прийняттям Руссю християнства. На цей раз хрещення вдалося закріпити в статусі офіційної державної релігії.

Вважається, що охрещення Русі було у 988 році, і ми знаємо, що з цієї нагоди Володимир-Хреститель побудував перший кам’яний храм на Русі на честь Пресвятої Богородиці.

Тому 26 липня 2013 р. відбулася історична година під назвою «1025 років від дня хрещення Київської Русі-України». Організатором даного заходу була бібліотекар дорослого абонементу О.Б. Лотоцька.

Учасниками та слухачами даного заходу були користувачі бібліотеки.

Ось так нам з вами дісталася у спадок від давніх предків наша віра – православна, і наш бог Ісус Христос. В нас будуються все нові храми, ми ходимо до церкви святити паски, воду на Водохреща, молитися. І завдячуємо цьому князеві Володимиру.

Немає коментарів:

Дописати коментар