вівторок, 26 червня 2012 р.

Пам’ятає земля наша, пам’ятає Україна!

Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу —Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.

Сьогодні навіть важко уявити масштаб випробувань, болю і горя, що випали на долю минулих поколінь. Ось чому в День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні ми згадуємо усіх тих, хто впав на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах , то жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника.
        
Саме нашому народу завдячує увесь світ за мужність і героїзм, виявлені у смертельному двобої з фашизмом.Наша нація за роки другої світової війни втратила 8 мільйонів своїх громадян. Ніхто не має права забути, що трагедія 41-го поклала початок переможному Травню 45-го.

З цього приводу 22.06.2012 р. в Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих відбулась година – реквієм до Дня скорботи і вшануванню пам’яті жертв війни в Україні , яку провела бібліограф Підгаєцької ЦБС – Г.Г. Гонсьор.  А також було влаштовано книжкову виставку   під назвою "Пам’ятає земля наша , пам’ятає Україна". Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих , які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників.

Слава їм, вічна і світла пам'ять!

Немає коментарів:

Дописати коментар