середу, 11 квітня 2012 р.

Передвеликодній майстер-клас у бібліотеці

Із давніх-давен яйце,як і дерево, вважалося символом весняного пробудження природи, зародження життя, продовження роду. Фарбовані яйця - неминуча ознака  Великоднього воскресіння, вони користуються особливою  повагою в Україні. 

Великодні писанки не просто фарбують: їх пишуть, тобто розмальовують за допомогоюособливих технічних прийомів. Від цього, власне, їх назва – писанки. 

Писанки дарувалися на знак побажання добробуту, удачі, радості. Вони символізували вияв загальної любові до братів і сестер у Христі взагалі, дарувалися друзям, родичам, знайомим. 

Писанка – це непросто сувенір чи народна мініатюра. Адже писанка несе в собі високий заряд енергетики. ЇЇ писали лише в доброму настрої та з добрими побажаннями, щобподарувати іншим на щастя, на здоров’я,на багатство, вкладаючи в це душу.
 
Напередодні Великодня, 10 квітня 2012року, в Підгаєцькій районній бібліотеці для дорослих проходив МАЙСТЕР-КЛАС з розмальовування писанок під назвою «Котилася писаночка  з гори на долину, прикотилася прямісінько до нас на гостину».

Керівник гуртка «Дитячий вернісаж» Підгаєцької дитячої та юнацької творчості  Галина Саландяк навчала користувачів бібліотеки розмальовувати і прикрашати  великодні писанки.

Учасники навчилися майстерності оформлення писанок і набуті знання таки використають в оформленні власного Великоднього кошика!

Немає коментарів:

Дописати коментар